Палата представників ініціювала формальну процедуру імпічменту Трампа

Палата представників ініціювала формальну процедуру імпічменту Трампа

Оновлено
Укрінформ
Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про запровадження формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, їй передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

Про це Пелоcі заявила у вівторок у будівлі Капітолію, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я оголошую, що Палата представників починає розслідування. Я даю розпорядження шістьом нашим комітетам приступити до проведення власних розслідувань під егідою розслідування імпічменту", - заявила спікер нижньої палати Конгресу США.

При цьому вона підкреслила, що "президент повинен нести відповідальність", оскільки "ніхто не перебуває поза законом".

Читайте також: Демократи готуються ініціювати імпічмент Трампа

У цьому зв'язку Пелосі вказала на дії адміністрації Трампа, які, за її словами, порушили конституцію. Зокрема, як зазначила конгресвумен, адміністрація заборонила генеральному інспектору Розвідувального співтовариства розкрити зміст скарги "викривача" членам Конгресу. "Це порушення закону", - наголосила Пелосі, зауваживши, що це символічно сталося в День конституції США, 17 вересня.

Нагадаємо, ідеться про скаргу "викривача" з числа співробітників розвідки, які опрацьовують зарубіжні комунікації Білого дому. Він, зокрема, повідомив своєму керівництву, що під час розмови Трампа з іншим "іноземним лідером" (яким американські ЗМІ вважають Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму "пропозицію". За даними медіа, це могло стосуватися тиску на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на наступних виборах. Це може вважатися закликом до іноземної держави втрутитися у виборчу кампанію в Сполучених Штатах.

Читайте також: Спікер Конгресу вбачає у новому скандалі з Трампом загрозу нацбезпеці

Як підкреслила Пелосі, цього тижня Трамп "визнав, що просив Президента України вжити заходів, які надали б йому політичної переваги". Ці дії засвідчили "непорядний факт зради президентом його присяги, зради нашої національної безпеки та зради цілісності наших виборів".

Пелосі зауважила, що це є "серйозним порушенням Конституції, особливо коли президент впродовж останніх кількох місяців каже, що стаття 2 надає йому право робити все, що він хоче".

У зв'язку з цим вона анонсувала вже на цей четвер слухання за участю високопосадовців з адміністрації президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-