В Іспанії українські військові завершили навчання на Leopard 2A4

У понеділок десятки українських військових завершили чотиритижневі тренування в Іспанії з керування бойовим танком Leopard 2A4. Шість таких танків Мадрид збирається доставити в Україну цієї весни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

“Хоча танки (на тренувальній базі – ред.) були різними, було багато систем, які співпадають, і це значно полегшило роботу. Разом з тим, разом з мотивацією, яку привніс особовий склад, і їх бажанням вчитися, ми бачимо, що вони дуже добре підготовлені до бою”, - сказав іспанський тренер капітан Контрерас.

Він додав, що українці повертатимуться додому “з дуже прийнятними знаннями” про танки Leopard.

Читайте також: Для контрнаступу Україні потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків - польський генерал

Загалом 40 членів екіпажу танка та 15 спеціалістів-механіків пройшли навчання на військовій базі в місті Сарагоса, йдеться у заяві збройних сил Іспанії.

Минулого місяця Іспанія заявила, що планує відремонтувати та відправити в Україну шість танків Leopard 2A4 німецького виробництва. Згодом з’явилася інформація, що може йтися про 10 танків.

Читайте також: Виробник компонентів для танків Leopard 2 і Leclerc нарощує виробничі потужності

Інші країни НАТО, зокрема Німеччина, Польща та Португалія, заявили, що передадуть Україні загалом 48 танків Leopard 2.

Як повідомляв Укрінформ, українські танкісти завершили навчання на танках Leopard 2 у Польщі, усі польські танки цього типу, які Варшава мала передати Києву (14 одиниць), вже в Україні.

Фото: Javi Martinez