Виробник компонентів для танків Leopard 2 і Leclerc нарощує виробничі потужності

Виробник компонентів для танків Leopard 2 і Leclerc нарощує виробничі потужності

Укрінформ
Німецька промислова група Renk, яка виробляє компоненти для танків Leopard 2 та Leclerc, нарощує потужності і збільшує кількість працівників.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

За словами директора Зузанне Віганд, у 2022 році компанія збільшила штат працівників на 13%, а також наростила виробництво з огляду на плани німецького уряду збільшити видатки на оборону в найближчі роки.

«Ми почали нарощувати потужності без конкретних замовлень, щоб забезпечити собі хороші позиції, коли вони надійдуть», — сказала вона.

Читайте також: Блащак: Україна вже отримала з Польщі 14 танків Leopard 2

Віганд очікує, що німецькі військові закупівлі, які зазвичай становлять близько 10% оборонних продажів Renk, у майбутньому становитимуть більшу частину бізнесу.

Renk спеціалізується на виробництві коробок передачі для військової техніки, зокрема виробляє компоненти для німецьких танків Leopard 2 і французьких Leclerc.

Читайте також: Польща цього тижня передасть Україні ще 10 танків Leopard 2 - Блащак

Як повідомлялося, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що обговорив створення хабу в Польщі для ремонту танків Leopard 2 й отримання запчастин для них під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Борісом Пісторіусом та міністрами інших країн, які нададуть Україні танки цього типу.

Фото: Bartek Sadowski/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-