Блащак: Україна вже отримала з Польщі 14 танків Leopard 2

Блащак: Україна вже отримала з Польщі 14 танків Leopard 2

Укрінформ
Українські танкісти завершили навчання на танках Leopard 2 у Польщі, усі польські танки цього типу, які Варшава мала передати Києву (14 одиниць), вже в Україні.

Про це під час брифінгу для ЗМІ у Варшаві повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

За словами польського міністра, вже завершився процес навчання українських танкістів на танках Leopard 2 в Польщі. Він підкреслив, що Польща зробила все можливе, щоб скомплектувати цілий батальйон танків Leopard 2 A4.

“Таким чином ми підтримуємо Україну в межах міжнародної коаліції. Крім польських 14-ти танків Leopard 2, в межах цього батальйону є також по 8 танків з Канади та Норвегії, а також 6 з Іспанії”,- повідомив Блащак.

Він не виключив, що після його розмови з міністром оборони Іспанії Маргаритою Роблес Іспанія, можливо, передасть Україні ше 4 додаткові танки Leopard 2.

“Без сумніву, маємо справу з батальйоном важких танків, які у випадку польських танків вже передані (Україні – ред.), а що стосується союзників, то в дуже стислі строки їх буде передано Україні”,- наголосив Блащак.

Він також зазначив, що Польща розпочинає створювати хаб, в якому обслуговуватимуться і ремонтуватимуться танки Leopard 2, які вже доставлено чи незабаром буде доставлено до України.

Як нагадав Блащак, цей хаб розташовуватиметься на підприємстві Bumar-Labedy у місті Глівіце на півдні Польщі. За його словами, головним викликом у контексті створення цього хабу є відсутність запчастин до танків Leopard 2, які не виробляються вже 20 років

“Але ми готові відновити виробництво цих запчастин. У співпраці з німцями ми ведемо діалог, щоб танки, які вже є в Україні або там незабаром там опиняться, могли обслуговувалися і ремонтувалися (у хабі – ред.)”,- резюмував Блащак.

Читайте також: Міністри оборони ЄС обговорили усунення «промислових перепон» для передачі Україні танків

Як повідомлялося, Польща раніше передала Україні приблизно 250 танків Т-72. Крім 14 танків Leopard 2, Варшава має намір передати Україні ще 60 модернізованих танків Т-72 та PT-91.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-