Міністри оборони ЄС  обговорили усунення «промислових перепон» для передачі Україні танків

Міністри оборони ЄС обговорили усунення «промислових перепон» для передачі Україні танків

Укрінформ
Необхідно зберегти нинішні масштаби і швидкість військової допомоги Україні, зокрема танків.

Про це після неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Стокгольмі заявив у середу віцепрем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Ми узгодили, що необхідно зберегти масштаб і швидкість військової підтримки (для України – ред.)”,- заявив Блащак.

Читайте також: Польща отримає перші замовлені у США танки Abrams у квітні – Блащак

За його словами, під час зустрічі велася мова про усунення “промислових перепон” на шляху до безперешкодної передачі танків Україні. Він зауважив, що розмовляв на тему створення хабу в Польщі для ремонту танків Leopard 2 й отримання запчастин для цього під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Борісом Пісторіусом та кількома іншими міністрами, які нададуть Україні танки цього типу.

Він висловив переконання, що треба відновити виробництво запчастин до Leopard 2, яке припинилося 20 років тому.

“Ми ведемо діалог з німецькою стороною, також з німецькою промисловістю. Це дуже важливо, оскільки ми хочемо створити хаб, в якому надані Україні танки Leopard обслуговуватимуться та ремонтуватимуться. А для того, щоб він функціонував, необхідними є запчастини”,- зазначив Блащак.

Читайте також: Польща цього тижня передасть Україні ще 10 танків Leopard 2 - Блащак

Він додав, що зараз польська сторона веде активний діалог з цього приводу і висловив переконання, що цей процес завершиться успіхом.

Польський міністр зазначив, що під час зустрічі обговорено також ініціативу спільного замовлення і передачі Україні боєприпасів. За його словами, йдеться не лише про боєприпаси західного калібру 120 і 155 мм, але і 152 мм, які вироблялися у країнах колишнього соцтабору.

Блащак повідомив, що Польщу незабаром має відвідати єврокомісар з внутрішнього ринку, який також відповідає за оборонну промисловість. З Тьєррі Бретоном буде обговорено питання підтримки з боку ЄС польських оборонних підприємств у контексті виробництва боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, Варшава розпочала превентивне спорудження фортифікаційних загороджень на кордоні з росією і білоруссю як засіб відлякування і стримування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-