Іспанія може передати Україні до десяти танків Leopard - прем’єр

Іспанія може передати Україні до десяти танків Leopard - прем’єр

Укрінформ
Іспанія найближчим часом визначиться щодо можливості поставки Україні десяти танків Leopard 2 A4.

Про це заявив Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як учора сказала міністерка оборони, ми надішлемо Україні шість танків Leopard 2A4 і в найближчі тижні подивимося, чи можемо збільшити цю цифру до десяти. Звичайно, ми допоможемо українським військовим навчитися використовувати ці танки», - сказав Санчес.

Відео: Офіс Президента

Коментуючи можливість допомоги в захисті українського неба, він зауважив, що про це просив Президент Зеленський, але Іспанія має вивчити це питання і поспілкуватися із союзниками з цього приводу.

Прем’єр-міністр Іспанії також акцентував, що допомога, яку Іспанія як член ЄС і НАТО надає Україні, спрямована на те, щоб захистити Україну від росії.

«Україна ніколи не становила ніякої загрози для росії, ми допомагаємо країні, яка захищає свій народ, на який напали. Маємо розуміти, що путін порушує всі фундаментальні закони, порушує територіальну цілісність України, тому ця боротьба абсолютно законна, вона має отримувати нашу спільну допомогу», - наголосив Санчес.

Читайте також: Українці вже тренуються на «Леопардах» в Іспанії й отримають їх після навчань – Санчес

Як повідомлялося, міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила у середу, що Мадрид планує відправити Україні шість танків Leopard 2 A4.

Фото: kmweg.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-