Українці вже тренуються на «Леопардах» в Іспанії й отримають їх після навчань – Санчес

Українці вже тренуються на «Леопардах» в Іспанії й отримають їх після навчань – Санчес

Відео
Укрінформ
Українські військові в Іспанії вже тренуються на танках Leopard. Їх передання Україні буде синхронізовано із завершенням навчань.

Про це заявив Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео: Офіс Президента

«Ці танки зроблять свій внесок у посилення здібностей українських Збройних сил. Додатково, ми вже тренуємо українських солдат використовувати наші «Леопарди». Перша партія бійців вже в Іспанії, вони отримують ці спеціальні навчання. Ми націлені на те, щоб синхронізувати передачу «Леопардів» із завершенням тренувань українських солдатів», - сказав Санчес.

Читайте також: рф має негайно вивести війська з території України – Іспанія в ООН

Він додав, що Іспанія може надіслати деякі танки Leopard пізніше, якщо це буде потрібно. За словами глави іспанського уряду, країна виступає за спільні закупівлі ЄС, щоб збільшити обсяги поставок в Україну, з огляду на критичну потребу в зброї.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила, що Мадрид планує відправити Україні шість танків Leopard 2 A4.

У в четвер вранці Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес прибув із неоголошеним візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-