Україна провела навчання з ПВО - через маневри авіації РФ біля українського кордону

Фото, відео

У зв'язку з проведенням РФ військових навчань поблизу українсько-російського кордону, за наказом Командувача об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, відбулись навчання, в яких узяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

“За інформацією, здобутою розвідкою Об'єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від державного кордону України, було проведено навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземних цілях. За наказом Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, в суботу, 13 квітня, відбулись навчання, в яких взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ – від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, що мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони. Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 "Малахіт".

Широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони / Фото: ООС

У прес-службі також наголошують, що під час навчань підрозділи ОС відпрацювали питання виявлення, супроводження, знищення повітряних цілей, здійснення маневру у нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок. Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.

Читайте також: "Літаючі радари", Бастіони і ракети С-400: Росія провела навчання у Чорному морі

Підсумки навчань підтвердили високу ефективність системи протиповітряної оборони Об'єднаних сил. Особовий склад пунктів управління, льотчики винищувальної авіації, розрахунки зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій впоралися із завданням на "відмінно". Повітряний простір Об'єднаних сил під надійним контролем.