Розвідка Британії прогнозує зростання рівня втрат армії РФ після початку наступу на сході України

Британська розвідка прогнозує зростання рівня бойових втрат російської армії після відновлення наступальних операцій на сході України.

Про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні зазначається, що середньодобова кількість російських втрат - вбитими і пораненими - на полі бою в Україні протягом квітня становила 899 осіб.

«Цілком ймовірно, що протягом наступних двох місяців рівень втрат серед росіян знову зросте, оскільки вони відновлять цілеспрямовані наступальні операції на сході України», - вважає британська розвідка.

Це прогнозується після незначного зниження темпів операцій за останні два місяці після захоплення Авдіївки.

За оцінками британської розвідки, загальна кількість російських втрат з початку повномасштабної війни наразі становить понад 465 тис. осіб.

Читайте також: Росіяни посилилися технікою на Куп’янському напрямку - Синєгубов

«Цілком ймовірно, що попри втрати в живій силі Росія повністю пристосувала свої збройні сили до війни на виснаження, яка робить ставку на масовість, а не якість. Ця ставка на масовість майже напевно збережеться протягом усієї війни в Україні і матиме довгострокові наслідки для майбутньої російської армії», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу України, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 4 травня 2024 року становлять близько 473 400 осіб, зокрема за останню добу - ще 1260 осіб.