Стефанчук обговорив із прем’єрами Хорватії та Словенії створення спецтрибуналу проти рф

Стефанчук обговорив із прем’єрами Хорватії та Словенії створення спецтрибуналу проти рф

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив із прем‘єр-міністрами Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем і Республіки Словенія Робертом Голобом питання військової допомоги України та притягнення росії до відповідальності, зокрема, створення спецтрибуналу.

Про це спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанчук, зокрема, висловив вдячність Хорватії за важливу оборонну підтримку, яку вона надає Україні, і привітав рішення хорватського уряду про передачу вертольотів Мі-8 для потреб ЗСУ.

Голова ВР також обговорив з Пленковичем посилення військової допомоги Україні та євроінтеграційний і євроатлантичний курс України.

«У фокусі уваги також питання справедливості. Закликав об’єднати зусилля для створення спеціального трибуналу щодо злочинів рф проти України та компенсаційного механізму Україні, а також визнати злочини рф геноцидом Українського народу», - поінформував спікер.

Читайте також: Шмигаль подякував прем’єру Словаччини за рішення передати Україні літаки МІГ-29

Також Стефанчук подякував Словенії за надану військову та гуманітарну допомогу, вагому поміч для відновлення енергетичного сектору, прихисток українців, лікування та реабілітацію військовослужбовців.

Крім того, у бесіді з очільником словенського уряду Голова ВР порушив питання санкційного тиску проти рф і реалізації української формули миру та притягнення рф до відповідальності за розпочату війну в Україні.

Читайте також: Зеленський взяв участь у піднятті прапора в Бучі і вручив державні нагороди

«Подякував Словенії за приєднання до групи країн (Core Group ) зі створення спецтрибуналу щодо злочину агресії рф проти України. Саме створення цього трибуналу закладе фундамент для процесу притягнення вищого політичного та військового керівництва рф до відповідальності», - додав спікер.

Як повідомлялося, у п’ятницю в Бучі відбулися заходи з нагоди річниці визволення міста від російських загарбників. В урочистостях взяли участь Президент України Володимир Зеленський, а також Президент Республіки Молдови Мая Санду, Прем’єр-міністр Республіки Словенія Роберт Голоб, Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович, Прем’єр-міністр Словацької Республіки Едуард Хегер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-