Військова адміністрація перевірила, як укріплюють інженерні загородження Києва

Військова адміністрація перевірила, як укріплюють інженерні загородження Києва

Фото
Укрінформ
Представники Київської міської військової адміністрації разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва перевірили хід робіт з удосконалення системи інженерних загороджень столиці.

Як передає Укрінформ, про це КМВА повідомляє у Телеграмі.

Перший заступник начальника КМВА, генерал майор Володимир Кидонь разом із профільним заступником КМДА Петром Пантелеєвим, представниками Командування угруповання сил та засобів оборони Києва і головами райдержадміністрацій столиці здійснили перевірку ходу робіт з удосконалення системи інженерних загороджень міста. Таке рішення було ухвалено щодо оптимізації кількості блокпостів та інших інженерних споруд.

"Деякі з них демонтують, частину з них переведуть у "сплячий режим", інші будуть приведені до ладу. Непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові, зміцнять бліндажі, упорядкують окопи", - зазначили у КМВА.

Деякі блокпости приберуть із проїжджої частини, або зовсім демонтують, а бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо зосередять у визначених місцях, щоб у разі загрози швидко повернути у бойовий режим у найкоротші терміни.

"Таке рішення зробить Київ комфортнішим для мешканців. Це дозволить розвантажити як проїзджу частину, так і пішохідні зони, аби кияни могли вільно пересуватися містом. Але повністю вся система оборонних інженерних загороджень зникне тільки після нашої Перемоги", - наголосили у КМВА.

Читайте також: У Києві демонтують і переведуть у «сплячий» режим частину блокпостів

Як повідомлялося, з початком широкомасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року через пряму воєнну загрозу у столиці була розгорнута система інженерних загороджень. У кожному районі міста були встановлені численні блокпости, обладнані бетонними блоками, мішками з піском, були вириті окопи, бліндажі тощо.

На початку березня 2023 року КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення з удосконалення системи інженерних загороджень.

Фото: Телеграм КМВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-