У Києві демонтують і переведуть у «сплячий» режим частину блокпостів

У Києві демонтують і переведуть у «сплячий» режим частину блокпостів

Укрінформ
КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

«За рік повномасштабної війни пряма загроза бойових дій у Києві була зведена до мінімальної. Тому, після детального аналізу існуючої системи інженерних загороджень та після розрахунку усіх потенційних загроз та небезпек, КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на практиці це передбачає подальше функціонування деяких блокпостів та інженерних споруд, перехід у «сплячий» режим частини інженерних загороджень та повний демонтаж інших інженерних загороджень.

У КМВА роз’яснили, що інженерні споруди, які й надалі повинні виконувати свою безпекову функцію для столиці – залишатимуться, але їхні складові будуть вдосконалені – непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові; укріплять бліндажі, приведуть до ладу окопи.

Крім того, частина інших інженерних загороджень, які матимуть значення для оборони міста – залишаться існувати у «сплячому» режимі. Тобто такі блокпости приберуть з проїжджої частини. Але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо залишать у визначених місцях, щоб у разі виникнення загрози для столиці, оперативно повернути систему таких інженерних загороджень у бойовий режим в найкоротший час.

Решту системи інженерних загороджень Києва, в яких немає зараз потреби, демонтують. Такі блокпости приберуть з проїжджої частини; вивезуть бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки; будуть засипані окопи, демонтовані бліндажі.

У КМВА зауважили, що впровадження такого рішення зробить Київ більш комфортним для жителів – будуть розвантажені дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом.

Читайте також: Фортифікаційні споруди будуватимуть оперативнішеуряд ухвалив рішення

Як повідомлялося, з початком широкомасштабного вторгнення в Україну, через пряму воєнну загрозу столиці, у місті Києві була розгорнута система інженерних загороджень. У кожному районі міста були встановлені численні блокпости, які обладнані бетонними блоками, мішками з піском, були вириті окопи, бліндажі тощо. Все це разом як єдина система виконує свою захисну функцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-