У Криму політв'язня з інвалідністю Сизикова госпіталізували до лікарні

У Криму політв'язня з інвалідністю Сизикова госпіталізували до лікарні

Укрінформ
Фігуранта «справи кримських мусульман», політв'язня з інвалідністю першої групи по зору Олександра Сизикова госпіталізували в неврологічне відділення Бахчисарайської центральної районної лікарні.

Про це громадському об'єднанню «Кримська солідарність» повідомила адвокат Сафіє Шабанова, передає Укрінформ.

За її словами, 15 березня Сизиков не зміг виступити на дебатах через погане самопочуття. Колегія перенесла слухання на 27 березня, однак здоров'я політв'язня за цей час лише погіршилося.

«Була температура, нежить, кашель. Перенесли, сподіваючись, що він одужає. Однак упродовж тижня йому стало гірше, з'явився сильний головний біль. На швидкій госпіталізували», - зазначила адвокат.

Вона додала, що проблеми зі здоров'ям у Сизикова почалися після закритої черепно-мозкової травми, яку він отримав у 2008 році.

Зазначається, що адвокат надала необхідні довідки про проходження підсудним стаціонарного лікування, однак «суд» ухвалив рішення доставити Сизикова на слухання.

Читайте також: Війна без Криму не закінчиться, півострів є «кощеєвою смертю» для путіна - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року під час масових обшуків у Криму були затримані сім осіб. Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов були заарештовані в залі суду та поміщені до слідчого ізолятора Сімферополя. Олександра Сизикова, який має інвалідність І групи по зору, відправили під домашній арешт.

Усіх затриманих звинуватили у причетності до ісламської політичної партії «Хізб-ут-Тахрір».

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-