Зеленський вручив нагороди військовим сил тероборони

Зеленський вручив нагороди військовим сил тероборони

Фото, відео
Укрінформ
У День територіальної оборони України Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовослужбовцями Сил територіальної оборони ЗСУ та вручив їм державні нагороди.

Про це поінформувала пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Президент відзначив, що сили ТрО у війні за незалежність України показують всенародний характер українського спротиву.

«Весь народ захищає державу від повномасштабної агресії російської федерації: і ті, хто вирішив присвятити життя служінню державі зі зброєю в руках, і ті, хто у своєму житті до 24 лютого здобув різні професії, займався різними справами, але тим не менше взяв у руки зброю і разом зі всіма родами військ ЗСУ виганяє загарбників з нашої землі», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що воїни тероборони захищають Україну всюди, де їй загрожує рф.

«Харківщину звільняють, зокрема, військові підрозділи тероборони із Поділля та Київщини. За Донеччину, Луганщину, Херсонщину пліч-о-пліч з усіма, з місцевими, воюють дніпропетровці, кияни, закарпатці та вінничани. Нашу рідну Миколаївщину, Запорізьку область обороняють, зокрема, львів’яни та франківці», – сказав Глава держави.

Зеленський запевнив, що вся Україна наразі об’єднана у боротьбі з агресором, і тому ми обов’язково здобудемо перемогу.

«Ми зможемо вибороти нашу незалежність для усіх поколінь нашого народу. І щоб гарантувати її, щоб гарантувати безпеку нашим людям, ми забезпечимо системну розбудову Сил територіальної оборони. Коли народ озброєний, коли наші люди вміють оборонятися – це найкращий фундамент нашої національної безпеки», – зазначив Президент.

Читайте також: Президент відзначив державними нагородами 320 українських захисників

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які загинули у боях за незалежність України. Також Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям Сил тероборони.

У церемонії також взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра.

Як повідомлялося, День територіальної оборони України відзначається щорічно у першу неділю жовтня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-