Роботодавці визначили 6 навичок, які необхідні випускникам

Роботодавці визначили 6 навичок, які необхідні випускникам

Укрінформ
Від молодих спеціалістів очікують не енциклопедичних знань, а суто конкретних навичок. 

Про це повідомив доктор економічних наук Олександр Костюк «Дзеркалу тижня», передає Укрінформ.

В Україні частка дипломованих працівників, що зайняті на роботах з низькою кваліфікацією, становить 34,3% . Така ситуація виникає внаслідок «кваліфікаційного розриву» - проблеми, якою в нашій країні «уражені» 45% працівників.

Опитування роботодавців свідчать, що найважливішими навичками для них є: здатність вирішувати проблеми (розрив з очікуваннями роботодавців становить 29%), стресостійкість (29%); комунікаційні навички (24%), адаптивність (20%), аналіз даних (20%), лідерські якості (19%).

Читайте також: 8 правил успішного нетворгінгу

На думку працедавців, шість із десяти найактуальніших кваліфікаційних навичок краще формуються при проходженні практики, ніж під час навчання в університеті. А саме: комунікаційні навички (думка 80% роботодавців), робота в команді (78%), навички вирішення проблем (75%), технічні навички (65%), креативність (62%), навички особистого спілкування з клієнтами (58%). Перші три з переліку - основні для роботодавців усього світу.

Наразі ситуацію зазвичай виправляють проходженням перепідготовки та підвищенням кваліфікації, що охопила 53,3% найманих працівників в Україні. Лише 32,4% з них навчалися за рахунок підприємства, а 18,6 – за власний кошт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-