На Донеччині Школа волонтерства провела тренінг з першої домедичної допомоги

На Донеччині Школа волонтерства провела тренінг з першої домедичної допомоги

Фото
Укрінформ
У Краматорську на Донеччині у межах проєкту Школа волонтерства "Технологія добра" пройшов тренінг з першої домедичної допомоги для молоді.

Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної держадміністрації, передає Укрінформ.

"Тренінг «Перша домедична допомога» відбувся в рамках проєкту Школа волонтерства «Технологія добра», який триває у Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники отримали теоретичні та практичні знання про надання допомоги при нещасних випадках. Кваліфікований тренер розповів про комплекс простих термінових дій, спрямованих на збереження свого здоров'я і життя потерпілого. Молодь ознайомилась з базовими навичками першої домедичної допомоги, на тренувальних манекенах відпрацювали техніки порятунку життя: практика непрямого масажу серця, зупинка загрозливих кровотеч, допомога при пораненнях. Також відпрацювали метод Раутека (спосіб евакуації постраждалого з небезпечного місця - ред.), вивчили правила власної безпеки при наданні першої допомоги.

За результатами тренінгу учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

Читайте також: НСЗУ оприлюднила перелік безкоштовних досліджень з онкології

Захід був організований Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром спільно з ГО «Підтримка психічного здоров'я - асоціація фахівців у галузі психічного здоров'я» за підтримки уряду Німеччини та Мальтійської служби допомоги м. Львів.

Проєкт Школа волонтерства проходить за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації.

Фото: Донецька обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-