Перший в Європі автомобіль для виїзної біостерилізації тварин курсуватиме у Дніпрі

Перший в Європі автомобіль для виїзної біостерилізації тварин курсуватиме у Дніпрі

Фото
Укрінформ
У стерилізаційному центрі «на колесах» безпритульним тваринам надаватимуть повний комплекс послуг - стерилізація, чіпування, щеплення від сказу. 

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради, передає Укрінформ.

Автомобіль оснащений усім необхідним для якісної та безпечної стерилізації тварин: генератор для автономної роботи на виїзді, медичні препарати, клітки для транспортування тварин (у разі потреби). Серед обладнання: операційний стіл, інструментальний столик, повітряний стерилізатор, кисневий концентратор, електрохірургічний коагулятор, пульсоксиметр, ветеринарний портативний безмасляний відсмоктувач.

Стерилізаційний центр «на колесах» створили на індивідуальне замовлення КП «Зооконтроль». Усе ветеринарне обладнання німецького та італійського виробництва.

Читайте також: Львівські бібліотеки збирають речі для безпритульних тварин

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, за два роки у Дніпрі завдяки стерилізації вдалося скоротити кількість безпритульних собак на 60 %.

Цей стерилізаційний центр «на колесах» дозволить за найближчі декілька років скоротити кількість безпритульних тварин на вулицях міста до 80 %. Планується, що за день в автомобілі можна буде стерилізувати близько 20 собак. Послуга безкоштовна для мешканців Дніпра.

Зазначається, що стерилізаційний центр «на колесах» розпочне свою роботу в середині лютого.

Фото: Дніпровська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-