На Житомирщині встановили сучасний лісонасіннєвий комплекс

На Житомирщині встановили сучасний лісонасіннєвий комплекс

Укрінформ
У Радомишльському держлісгоспі встановили сучасний лісонасіннєвий комплекс, що забезпечує збереження високих показників якості насіння від збирання до висівання

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.  

«Нову шишкосушарню нещодавно запустили в роботу в Радомишльському держлісгоспі Житомирського обласного управління лісомисливського господарства. Тепер на базі Білківського лісництва цього підприємства повноцінно функціонує сучасний лісонасіннєвий компмлекс, котрий складається із шишкосушарні та насіннєсховища на 2 холодильних камери загальним об’ємом 52 кубічних метри», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такий комплекс обладнаний сучасними технологіями, що забезпечують збереження високих показників якості насіння від збирання до висівання. Аналогів йому наразі в області немає.

У сушильну шафу можна одночасно завантажити близько 100 кг шишок. Залежно від вологості, процес сушіння триває від 8 до 24 годин.

Читайте також: На Вінниччині за минулий рік створили 1046 гектарів лісових насаджень

Усі процеси в роботі шишкосушарні автоматизовані, сушильні шафи працюють на електриці. Обладнання для комплексу виготовили в Україні.

Фото з відкритих джерел і Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-