Громада з Тернопільщини виплачуватиме ₴10 тисяч допомоги за народження дитини

Громада з Тернопільщини виплачуватиме ₴10 тисяч допомоги за народження дитини

Укрінформ
Програму фінансової підтримки сімей, де народилася дитина, запровадила Великогаївська громада на Тернопільщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова громади Олег Кохман.

«Два роки тому у нашій громаді народилося 85 діток, минулого – 67. У попередні роки ми не мали якоїсь чіткої системи допомоги сім’ям, де народжуються діти. Хоча деякі кошти на це виділялися. А цього року, окрім державної допомоги, у бюджеті громади передбачили 700 тисяч грн для сімей, де народжуватимуться малята. Перший у 2022 році сертифікат на 10 тис. грн вже вручили молодому подружжю Салабай, яке проживає в селі Грабовець. У них народилася донечка Софійка», - розповів Кохман.

Він висловив упевненість, що такий крок сприятиме позитивному іміджу громади, створить кращі умови для розвитку новонароджених, поліпшить якість життя та демографічну ситуацію у селах.

За його словами, програму підтримки новонароджених, яку успішно апробовано у Прибалтиці, ухвалено на три роки, вона коригуватиметься у бік збільшення фінансової допомоги сільським сім’ям, де народжуватимуться немовлята.

Читайте також: У дрогобицький бібліотеці запрацював новий сервіс - «бібліоняня»

Як повідомляв Укрінформ, у процесі децентралізації самодостатні громади, враховуючи наповнення бюджету, самостійно ухвалюють рішення, які на місцях визначено пріоритетними.

Першою громадою в Україні, яка запровадила програму підтримки народжуваності на своїй території, була Кіптівська громада Чернігівської області. Там, окрім державної допомоги при народженні дитини, сім’ї новонародженого виділяють 20 тис. грн матеріальної допомоги з бюджету громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-