На Хмельниччині школяр розробив браслет для вимірювання температури тіла

На Хмельниччині школяр розробив браслет для вимірювання температури тіла

Укрінформ
У Старокостянтинові одинадцятикласник розробив браслет для вимірювання температури тіла, який дозволяє контролювати її дистанційно.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла вчитель фізики та астрономії Старокостянтинівського ліцею ім. М.Рудяка, керівник гуртка робототехніки Ольга Богатир.

«Учень 11 класу Анатолій Ярмоленко розробив прототип браслета для контактного вимірювання температури і її віддаленого контролю. Такий браслет одягається вище ліктя і вимірює температуру. Дані з нього відсилаються на додаток мобільного телефону. Браслет доцільно використовувати у лікарні для того, щоб медичний персонал постійно не ходив контролювати температуру пацієнтів. Для цього можна поставити загальний монітор і показники вимірювання будуть надходити на комп’ютер», - зазначила Богатир.

За її словами, браслет для вимірювання температури зручно використовувати і в домашніх умовах. Розробка актуальна, коли хворіють маленькі діти і мамам потрібно щогодини контролювати в них температуру. Відтак достатньо одягнути дитині браслет і в разі перевищення температури вночі мобільний телефон розбудить маму.

«Зараз Анатолій розробляє комплекс для моніторингу якості повітря та автоматизації провітрювання. Ця модель складається із датчика газу, який постійно фіксує наявність шкідливих домішок у приміщенні, і в разі перевищення норми відправляє команду на сервер-двигун, який відчиняє вікно», - додала керівник гуртка.

Читайте також: Житомирські науковці розробили автоматизовану систему виявлення пожеж в екосистемах

Такий комплекс можна встановити в будь-якому приміщенні. Він орієнтований на те, аби в приміщенні завжди було чисте повітря, а також зможе попередити про аварійні витоки газу.

Фото: Ольга Богатир

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-