Науковці виявили у борошні з комах вміст незамінних амінокислот

Науковці виявили у борошні з комах вміст незамінних амінокислот

Укрінформ
Вчені із Університету Західної Вірджинії дослідити поживність борошна із сарани, цвіркунів та личинок шовкопрядів. Результати дослідів вказують, що вживання таких продуктів може покрити добову потребу дорослих у восьми з дев'яти незамінних амінокислотах.

Про це йдеться у статті журналу LWT, передає Укрінформ.

У пошуках альтернативних джерел поживних речовин американські науковці  дослідили поживність борошна із трьох видів комах (сарана перелітна, цвіркун домашній, личинки шовкопряда шовковичного), щоб зрозуміти, чи варто виділяти із нього окремі компоненти.  

Комахи, які використовувались у дослідженні  були вирощені на комерційних фермах, тобто висушені й подрібнені в борошно. Вчені дослідили  у них вміст амінокислот, білка, вологи.

Дослідження показало, що борошно з комах може стати джерело поживних речовин для людини. Воно виявилось багатим на амінокислоти, що потрібні людському організму.  

Читайте також: Вчені запропонували альтернативний варіант отримання яєчного білка

Науковці зазначили, що в їх дослідженні у всіх трьох видах борошна із комах вміст восьми з дев’яти незамінних амінокислот у 100 г продукту покриває добову рекомендацію ВООЗ для дорослих, проте збільшені потреби дітей не задовольняє.

Також вчені запропонували спосіб виділення білків із борошна комах, що може дозволити отримати якісні ізоляти із високим вмістом замінних та незамінних амінокислот.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-