Фіналісти першого рейтингу «Екошкола року»  реалізували тисячі екопроєктів

Фіналісти першого рейтингу «Екошкола року» реалізували тисячі екопроєктів

Укрінформ
До фіналу першого національного рейтингу «Екошкола року» увійшли 50 навчальних закладів, які разом зібрали та здали на переробку 91 151 кг макулатури.

Про це йдеться в релізі Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World», передає Укрінформ.

Протягом усього року 29007 учасників з 50 закладів загальної середньої та позашкільної освіти зібрали та здали на перероку 91 151 кг макулатури, 10293 кг пластику, 1285 кг тетрапаку.Також до пунктів приймання передали 21171 кг інших відходів: органіку, плівку, скло, жерстяні та алюмінієві банки, металобрухт, пластикові кришечки, відпрацьовані джерела живлення, монети.

«Ми отримали заявки з усіх куточків України. Під час оцінювання звертали увагу на такі критерії: наявність команди та лідера, залученість колективу, батьків та громади в цілому, власна проєктна діяльність та участь у Всеукраїнських, міжнародних ініціативах, розвиток екологічної інфраструктури, як-от сортування, збереження ресурсів, здача на перероблення, соціальне підприємництво школи, дотримання Положення проєкту, а також планування подальшої діяльності», – зауважила засновниця Національного рейтингу «Екошкола року», лідерка Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World» Юлія Мархель.

Зазначається, що для розвитку екокультури та інфраструктури шкіл учасники запроваджували сортування, здавали на переробку вторинну сировину, збирали та передавали на утилізацію небезпечні відходи, облаштовували сортувальні станції, встановлювали станції вимірювання забруднення повітря та багато іншого.

Перше місце в рейтингу посіла Херсонська загальноосвітня І-ІІІ ступенів школа 32, яка за умовами конкурсу, отримає головний приз – 3D-принтер. У межах проєкту «Херсонщина без сміття» в закладі реалізували низку активностей: сортування, екофест для популяризації безфосфатних засобів, збір батарейок, переробка пластикових кришечок у дизайнерські речі, проєкт «Чорноморське узбережжя Херсонщини без поліетиленових пакетів» тощо. У номінації глядацьких симпатій переміг Тур’є-Реметівський заклад загальної середньої освіти.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-