Громадська спілка подала заявку на реєстрацію географічного зазначення «Херсонський кавун»

Громадська спілка подала заявку на реєстрацію географічного зазначення «Херсонський кавун»

Укрінформ
Асоціація виробників Херсонського кавуна подали заявку на реєстрацію географічного зазначення (ГЗ) «Херсонський кавун».

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці виконавчий секретар громадської спілки «Асоціація виробників Херсонського кавуна» Юрій Палічев.

«ГС «Асоціація виробників Херсонського кавуна» зробили останній крок до реєстрації ГЗ «Херсонський кавун», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадська спілка подала заявку в Український інститут інтелектуальної власності на реєстрацію ГЗ «Херсонський кавун».

Як повідомляв Укрінформ, офіційно наразі ще такого географічного зазначення (ГЗ) як «херсонський кавун» (світовими прикладами ГЗ є сир Рокфор, коньяк, шампанське) немає. Першим офіційним кроком до реєстрації географічного зазначення «Херсонський кавун» стала реєстрація громадської спілки «Асоціація виробників Херсонського кавуна» у 2019 році. Не кожен кавун, вирощений на Херсонщині, стане «херсонським кавуном», коли процес реєстрації географічного зазначення завершиться.  

Реєстрація ГЗ - складний і тривалий процес, у якому має враховуватись специфікація продукту, наявність організації, яка матиме право інтелектуальної власності на ГЗ, логотип для позначення херсонського кавуна. Специфікація чітко визначає параметри плоду - розмір і колір, його біохімічний склад, зокрема й концентрацію цукрів (шкала Брікс) та граничну допустимість нітратів, визначає місцевість, де кавун буде вирощуватися (конкретні райони Херсонської області), і навіть сорти кавуна. Уже розроблений логотип «Херсонський кавун».  (автор -  Вікторія Кулакова).  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-