Свято наближається: лікарка дала поради для здорового застілля

Свято наближається: лікарка дала поради для здорового застілля

Укрінформ
Лікар-гастроентеролог Ольга Кушнір Першого територіального об’єднання Львова вважає, що головне під час бенкетів пити більше води і дотримуватися інтервальності їжі. Так можна вберегти свій шлунок від переїдань, а щоб відновити організм слід їсти теплу рідку їжу.

Про це Ольга Кушнір розповіла у відео на Фейсбук-сторінці лікарні, передає Укрінформ.

«Слід дотримуватися культури харчування по інтервальності їжі – це дуже важливо. Споживайте за бенкетним столом або в гостях більше води, бо це той напій, який дозволить уникнути гіперкалорій та важкості для кишково-шлунково тракту. Солодкі та газовані напої, навіть усіма любимий узвар, не є корисними напоями, тому слід дотримуватися водного режиму протягом вечора», - зазначила Кушнір.

За її словами, під час святкових застіль не варто зловживати ферментними препаратами, адже підшлункова повинна працювати сама і захисну терапію їй не варто робити.

«Олів’є і шампанське в новорічну ніч – це наш атрибут довгі роки. Це спогад дитинства і ми вже звикли, що воно має бути. І говорити, що ні - це не корисно, просто смішно. Але слід мати міру. Звичайно, якщо ви з’їсте трішечки олів’є з шампанським – це не завдасть шкоди», - додає лікар.

Ще гастроентиролог наголошує, що 1 січня не варто споживати роззсоли чи дуже солену їжу, тому що це впливатиме на водно-солевий обмін, а відповідно і зовнішній вигляд, оскільки можуть з’явитися периферичні набряки. Слід вживати їжу, збагачену маслами. Особливо оливкова олія є дуже добрим буфером після гучних святкувань. А ще важливо на наступний день після бенкету їсти більше рідкої теплої їжі, тоді зникне похмілля та головний біль, а організм почне відновлюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-