На Житомирщині створюють святкові прикраси, якими декорують місто

На Житомирщині створюють святкові прикраси, якими декорують місто

Фото
Укрінформ
У Радомишлі діти та дорослі створюють святкові прикраси з атласної стрічки, якими до новорічно-різдвяних свят декорують центральну частину міста.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла голова громадської організації «Центр розвитку ремесел та мистецтв» Анна Мозгова.

 «Хочемо прикрасити наше місто до новорічних та різдвяних свят і таким чином підкреслити, що Радомишль цікаве і колоритне місто. Ми створюємо прикраси яскравих кольорів, аби люди помічали їх на вулиці і це додавало їм святкового настрою та позитивних емоцій. Наші прикраси – це інтерпретований на український лад сакральний візерунок мандала», - зазначила Мозгова.

За її словами, зазвичай мандалу виготовляють із ниток. Натомість у Радомишлі створили оригінальну техніку. Місцева майстриня робить такі прикраси з різнокольорових атласних стрічок.

Наразі над створенням прикрас працюють16 дітей та дорослих. Вони вже виготовили близько 100 декорацій, якими цього року прикрасять реконструйований Соборний майдан. Прикраси розвішають на деревах.

Анна Мозгова додала, що після свят прикраси зберуть, аби наступного року знову розвішати їх на вулиці. Вона зауважує, що щороку їх кількість планують збільшувати, щоб прикрасити все місто.

Фото надала Анна Мозгова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-