Медики львівської лікарні започаткували акцію зі здачі крові для пацієнтів

Медики львівської лікарні започаткували акцію зі здачі крові для пацієнтів

Укрінформ
Медики 5-ї міської клінічної лікарні Львова започаткували акцію «Донори теж герої. За тобою – три життя», під час якої здаватимуть кров на потреби пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Мало хто знає, що здача крові виконує подвійне завдання: рятує життя реципієнта і покращує здоров'я донора. Ми вирішили самі забезпечити достатню кількість запасів крові для нашої лікарні, тому й розпочинаємо цю акцію. Ми назвали нашу акцію «Донори теж герої. За тобою – три життя», бо і справді з однієї дози крові можна забезпечити потреби декількох пацієнтів, і кожному з них перелити лише один з необхідних компонентів (еритроцити, тромбоцити і плазму)», - сказав генеральний директор КНП «5-та міська клінічна лікарня м. Львова» Андрій Миськів.

За його словами, донорство крові - звична практика у європейських країнах. Водночас забезпечити своєчасне постачання безпечної крові до пацієнта можливо лише тоді, коли кожен буде готовий не просто стати добровільним донором, а й робитиме це регулярно, оскільки кров потрібна постійно.

У КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» цьогоріч проведено 2450 переливань крові, з них 2050 переливань крові пацієнтам у відділенні гематології та інтенсивної терапії. 1004 донори здали кров для потреб пацієнтів.

«Дефіцит крові є дуже великий. На жаль, часто люди тиждень чекають необхідної групи крові, і через те затягується лікування», - пояснив завідувач відділення гематології та інтенсивної терапії Юрій Кароль.

Тож 14 грудня у Будинку воїна медики 5-ї лікарні здаватимуть кров на потреби пацієнтів. Надалі акція буде постійною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-