«Селиський», «Менчул» та «Хуст»: на Закарпатті виготовляють сир за швейцарською технологією

«Селиський», «Менчул» та «Хуст»: на Закарпатті виготовляють сир за швейцарською технологією

Фото
Укрінформ
Одна з найперших та найвідоміших крафтових сироварень Закарпатської області "Селиська сироварня", що в селі Нижнє Селище Хустського району, за рік виготовила приблизно 10-12 тисяч кілограмів сиру.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла сировар та співвласниця підприємства Інна Пригара під час відвідин сироварні у межах престуру, організованого Державним агентством розвитку туризму за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації.

"Приблизно 10-12 тисяч кілограмів сиру виготовили за рік, серед яких понад одну тисячу - за останній місяць", – сказала вона.

Сироварка зазначила, що підприємство впродовж одного робочого дня виготовляє до 140 кілограмів сиру, для чого використовується 1,5 тисячі літрів коров’ячого молока.

Окрім цього, Пригара поінформувала, що наразі асортимент сироварні складається з чотирьох видів сиру. Йдеться, зокрема, про "Нарцис Карпат" (твердий, від 6 місяців витримки), "Селиський" (напівтвердий, три місяці витримки), "Менчул" (напівтвердий, 3 місяці витримки) та "Хуст" (м'який, один тиждень витримки).

"Селиська сироварня" працює з 1994 року. Підприємство виготовляє сир за швейцарською технологією.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році в Нижньому Селищі на Закарпатті відкрили магазин локальних продуктів “Селиський рокаш”, де можна купити продукцію виробництва "Селиської сироварні".

Фото: Ангеліна Страшкулич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-