
14 видів «черкасько-кримських» сирів
Переселенець із Криму відкрив на Черкащині сироварню і радить, як розпізнавати якісний сирний продукт
09 лютого 2022
Переселенець із Криму відкрив на Черкащині сироварню і радить, як розпізнавати якісний сирний продукт
22 грудня 2021
В Україні буде проведене спеціальне розслідування стосовно імпорту деяких видів сирів незалежно від країни походження та експорту.
21 грудня 2021
Закарпатські гори узимку – не лише про катання. Тут на туристів чекає споглядання, ретрит, автентичні смаколики та оздоровлення
Україна імпортувала у листопаді 2021 року рекордні 4,4 тис. тонн сиру, зокрема 2,5 тис. тонн – сиру твердого та напівтвердого.
11 грудня 2021
Одна з найперших та найвідоміших крафтових сироварень Закарпатської області "Селиська сироварня", що в селі Нижнє Селище Хустського району, за рік виготовила приблизно 10-12 тисяч кілограмів сиру.
14 вересня 2021
Із серпня 2020 року по серпень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.
15 червня 2021
Закарпатське село, де знають, що таке якість у всьому: від дрібниць до глобального
17 травня 2021
На Львівщині отець Михайло Сукмановський з дружиною навчають дітей із синдромом Дауна та аутизмом основам професії сировара
29 березня 2021
Громади Рівненської та Волинської областей отримають 20 мільйонів гривень від держави на розвиток сироваріння для стимулювання регіонального розвитку.
15 березня 2021
Священник Михайло Сукмановський за грантові гроші збудував на Золочівщині ферму та сироварню і мріє дати гідну роботу людям з інвалідністю.
11 березня 2021
Щоб заснувати творчу гастромайстерню, Тетяна Дядечко продала машину й дорогу фототехніку
У Рівненській області відкрили виробництво крафтових сирів.
17 лютого 2021
Переселенка з Горлівки Наталя Лук’янова відкрила власну сироварню у Сіверську, що на Донеччині.
28 січня 2021
Обсяг імпорту сирів в Україну за 2020 рік зріс на 97% - до 46,8 тис. тонн.
10 грудня 2020
Україна за 11 місяців цього року імпортувала понад 42 тис. тонн сирів, що вдвічі більше за аналогічний минулорічний показник.
14 вересня 2020
В Україні зареєстрували географічне зазначення "Гуцульська коров’яча бриндза".
03 червня 2020
На фермерських господарствах у Хустському районі Закарпатської області виготовляють сир з молока овець та кіз.
15 січня 2020
Згідно з набуттям чинності з 1 січня нової редакції закону про географічні зазначення, після 2025 року українські виробники не зможуть надавати своїм продуктам назви шампанське та коньяк, а після 2022-го - називати сири пармезаном, рокфором та фетою.
11 січня 2020
У Великій Британії шанувальники сиру матимуть нагоду зупинитися безкоштовно на одну ніч у тематичному житлі.