На Закарпатті побудують інноваційну теплицю

На Закарпатті побудують інноваційну теплицю

Укрінформ
В сучасному розсаднику буде автоматична система поливу та вентиляції для вирощування дерев, стійких та адаптованих до проявів кліматичних змін.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатського облуправління лісомисливським господарством, передає Укрінформ.

ДП «Ужгородське ЛГ» розпочинає транскордонну співпрацю зі Словаччиною. Лісове господарство та  проєкт під назвою «Шляхи до здорових лісів: посилення стійкості, життєздатності й адаптаційної спроможності лісів в прикордонних регіонах України та Словаччини» має на меті посилити стійкість та адаптаційну спроможність Карпатських лісових екосистем з огляду на прояви впливів зміни клімату на особливо вразливі гірські екосистеми українських Карпат та Високих Татр.

В рамках проєкту в Ужгородському лісництві «Ужгородське ЛГ» в одному із перших збудують унікальний та єдиний в області сучасний лісовий розсадник з інноваційною теплицею розміром 12,8 на 81 метр. Загальна площа розсадника – 1036,8 кв.м, локація - с. Великі Лази.

«В сучасному розсаднику буде автоматична система поливу та вентиляції для вирощування посадкового матеріалу основних лісоутворюючих порід дерев із закритою кореневою системою, стійких та адаптованих до проявів кліматичних змін»,- зазначає т.в.о. директора ДП «Ужгородське ЛГ» Володимир Зварич.

Також передбачається побудова адміністративно-побутової господарської будівлі, навіс для зберігання субстрату та техніки, пост охорони, виставковий майданчик садивного матеріалу, свердловина технічної води для поливу, локальні очисні споруди типу «Біотал».

Як повідомляється, усі вирощені саджанці з підвищеною приживлюваністю використовуватимуться лісовими господарствами Закарпатської області для створення більш екологічно стійких лісових насаджень.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-