У Львові розробили інноваційний антисептик для протидії COVID-19

У Львові розробили інноваційний антисептик для протидії COVID-19

Укрінформ
Молоді дослідники НУ «Львівська політехніки» розробили інноваційний антисептик для протидії поширенню коронавірусу на основі рослинного екстракту та наночастинок срібла.

Про це повідомляє пресслужба Національного університету «Львівська політехніка», передає Укрінформ.

«Інноваційний дезінфекційний засіб, який було розроблено, складається з екстракту Phlomis pungens (рослини залізняк колючий. - ред.) та наночастинок срібла. Антимікробна й антигрибкова активність срібла у формі наночастинок у поєднанні з протизапальною, антиоксидантною і ранозагоювальною дією рослинного екстракту створюють потужну базу для розробки антисептичного засобу з неабияким противірусним потенціалом», - зазначила доцент кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Роксолана Конечна.

Над виробництвом і дослідженням нового дезінфекційного засобу в межах проєкту Всесвітньої асоціації університетів Франкофонії (AUF) працювала група молодих дослідників на чолі зі студентом спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» Єгором Базавлуком під керівництвом Роксолани Конечної та Олени Федорової.

Дослідження здійснювалися в межах AUF-проєкту «Безвірусне освітнє середовище», який реалізує у Національному університеті «Львівська політехніка» кафедра електронних обчислювальних машин та кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології за участю Колегії студентів університету, Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Львівської політехніки, Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний студентський союз» за підтримки Всесвітньої асоціації університетів Франкофонії.

Фото з відкритих джерел і Національний університет «Львівська політехніка»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-