Бабусі львівського геріатричного пансіонату в’яжуть речі на благодійність

Бабусі львівського геріатричного пансіонату в’яжуть речі на благодійність

Фото
Укрінформ
У львівському геріатричному пансіонаті волонтери організували соціальне підприємство «VBRANI». П’ятеро бабусь в’яжуть теплі речі на благодійні потреби та продаж, щоб забезпечити собі цікаве дозвілля та додатковий дохід.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповіла співініціаторка проєкту Оксана Бриндзак.

«Зараз бабусі в основному в’яжуть шкарпетки, рукавички, пінетки. Вони можуть виготовляти  інші речі, але поки робимо акцент на цьому. Зараз активно в’яжуть п’ятеро бабусь, до нас зверталася жінка, яка хотіла б долучитися до гурту, бо має потребу у спілкуванні з ровесниками. Ми зараз розглядаємо цю можливість», - розповіла Бриндзак.

За її словами, ідея створення соціального підприємства з’явилася в рамках громадської організації «Старість на радість», яка вже кілька років волонтерить в будинку для літніх людей. Одного разу, на третьому році волонтерської діяльності до дівчат підійшла мешканка пансіонату з великою торбинкою шапок, які принесла їм у подарунок.

«Ми з моєю колегою Тетяною задумалися над тим, щоб організувати бабусям можливість в'язати. Ми готували цей проєкт близько року. Наразі над ним працює п’ятеро активних дівчат-волонтерів, які відповідають за різні напрямки. Я займаюся більше комунікаціями і залученням партнерів, а серцем цього проєкту є майстриня Наталя Дубан , яка на початку лютого цього року погодилася завітати в геріатричний пансіонат і почала тут проводити майстер-класи для бабусь», - додала волонтерка.

Наталя Дубан навчає жінок в пансіонаті новим технікам в’язання, допомагає упаковувати та розсилати замовлення.

Речі, які виготовляють бабусі мають різне цільове призначення, найчастіше вони скеровані на благодійність. Зараз «Vbrani» реалізовує спільний проєкт до Дня Святого Миколая з одним із благодійних фондів, який допомагає онкохворим діткам , а також  працюють з ІТ-компанією для дітей з одного дитячого будинку. Перед тим мешканки пансіонату в’язали символічних восьминіжок для передчасно народжених малюків. Окрім того, будь-хто може замовити у майстринь індивідуальний виріб або придбати вже готові речі через Інтернет. Жінки отримують 60% від реалізації продукції.

Фото: Vbrani/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-