Перші компостери для виготовлення органічних добрив встановили у Миколаєві

Перші компостери для виготовлення органічних добрив встановили у Миколаєві

Фото
Укрінформ
На території житлового комплексу «Північна зірка» встановили  перші компостери для виготовлення органічних добрив.

Про це повідомила одна з організаторів ініціативи, координаторка проєкту «Сафарі для громад: компостування в містах» Анжеліка Зозуля, передає Укрінформ.

«Це великий проєкт, який підтримується програмою розвитку ООН в Україні. У Миколаєві це перший результат даного проєкту. Нам дуже цікаво, наскільки він приживеться, чи буде у людей запит для того, щоб його масштабувати в подальшому», - сказала Зозуля.

За її словами, всю технічну сторону взяли на себе організатори проєкту. Мешканцям будинків необхідно лише принести відсортовані у себе на кухні органічні відходи. Також вони мають стежити, щоб сюди не потрапляли синтетичні матеріали, а тільки те, що можна переробити.

Якщо ідея приживеться, то жителі кількох будинків зможуть не лише виробляти органічні добрива для власних потреб, а й заощаджувати на вивозі сміття.

Компостер являє собою трисекційну дерев’яну конструкцію, виготовлену з твердого дерева – модрини. Дно устелене металевою сіткою, а  в ящику знаходяться мікроорганізми, які ліквідують неприємні запахи.

Фото з відкритих джерел і пресслужба Миколаївської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-