У Херсоні відбувся екофест «Kherson Zero Waste»

У Херсоні відбувся екофест «Kherson Zero Waste»

Фото
Укрінформ
У Херсоні відбувся екофест «Kherson Zero Waste»,  який організувала коаліція #Екофрендлі_Я.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нашу коаліцію  входять три громадські  організації - «Імпульс Херсонщини», «Екологічні новини», «Глобальний погляд» та благодійне об’єднання  «Центр суспільних програм». Ми об’єдналися, щоб провести такий захід для херсонців про концепцію «Zero Waste» - «Нуль відходів», -  розповідає голова ГО «Екологічні новини» Ольга Машкова.

Під час заходу працювали 5R-локації: Refuse – відмовся від зайвого; Reduce – скорочуй потрібне; Reuse – використовуй повторно; Recycle – переробляй; Rot – компостуй. Гості фестивалю могли пройти квест і отримати екологічний подарунок. 

За словами заступника голови райради Станіслава Трошина, важливо розповідати молоді про екологічні принципи на реальних історіях.

Також представили власну локацію на екофестивалі пластуни, які розповіли про дотримання принципів екологічного мандрівництва, а ГО «Генеруюча платформа «Добробут» презентувала проєкт переробки органічних відходів за допомогою каліфорнійського червоного черв’яка.

«Це наш стартап. У нас є тестова платформа, яка працює вже два роки. На ній  розміщені черв’яки, що переробляють харчові відходи, які нам доправляють екоактивісти. Сенс в тому, щоб органічні відходи не потрапляли на сміттєзвалище. Ми  виробляємо добрива і очищаємо сміттєзвалища», - пояснює учасник проєкту Володимир Прохоров.

Він пояснює, що платформа - це модульна система, такий модуль може розміщуватися на місцях виникнення харчових відходів. Коли відходи перетворюються в органічні добрива, то їх реалізовують через соцмережі. Добрива херсонці використовують в органічному землеробстві,  садівництві, ландшафтному дизайні.

Керівниця проєкту Оксана Прохорова розповіла, що  можна використовувати не лише каліфорнійського  червоного черв’яка, але й розводити дощового черв’яка.

Під час фестивалю діяла окрема локація, де майстри представили деталі та речі з металу, які отримали друге життя. Художник-оформлювач з Білозерки Сергій Демченко представив  на екофесті один з напрямків стимпанку, а Вадим Білоусов презентував маленькі копії мотоциклів, автівок, фігуру металевого комара. Це лише зменшений макет комара 1:10. Схожу  масштабічну фігуру (висотою 12 метрів)  разом з колегою Романом Ломовим планують встановити у межах іншого проєкту  на захист природи.

Учасники  екофестивалю мали  змогу виготовити екологічні новорічні прикраси, придбати сумки-шопери від місцевих дизайнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-