У громадських просторах Вінниці висадили понад 300 дерев

У громадських просторах Вінниці висадили понад 300 дерев

Фото
Укрінформ
У Вінниці для підсилення рівня озеленення громадських просторів висадили понад 300 дерев.

Про це повідомляє департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради, передає Укрінформ. 

«Саджанці висаджують як після проведення реконструкції території, так і для підсилення вже існуючого озеленення. У Вінниці озеленення проводять у відповідності до обов'язкових вимог вуличної посадки дерев та чагарників на території Вінницької міської територіальної громади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що молоді дерева висадили уздовж магістральних вулиць, які зазнали комплексної реконструкції, у скверах і біля лікарень.  Також на Замковій горі  - одному зі знакових місць Вінниці, де цьогоріч встановили п'ятдесятиметровий флагшток із державним прапором.

У громадських просторах висадили дерева листяних порід, які добре приживаються у помірному кліматі -  різні види кленів, липи, горобину, а також сакури та катальпи. Здебільшого це дерева більш добре сформованою кореневою системою, які приживаються на місці посадки з вірогідність 95%.

Як повідомляло агентство, також у місті цьогоріч висадили 800 дерев у дворах вінницьких багатоповерхівок і понад 200 – у дворах вінницьких шкіл в межах акції «Зелена хвиля».

Фото: Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-