У дворах вінницьких багатоповерхівок висадили 800 дерев

У дворах вінницьких багатоповерхівок висадили 800 дерев

Укрінформ
У Вінниці для покращення екології прибудинкових територій у дворах багатоповерхівок цьогоріч висадили 800 дерев.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«У Вінницькій міській територіальній громаді цьогоріч завершили озеленення дворів багатоповерхівок. На 164 прибудинкових територіях висоток висадили 800 молодих дерев», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у дворах вінницьких багатоквартирних будинків висадили 153 липи, 388 кленів, 98 платанів та 161 робінію.

Ці види дерев характерні для даної місцевості, тому добре вони приживаються і мають гарну крону. Висаджують їх з добре розвиненою кореневою системою в земляному комі.

Як повідомляло агентство, за результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке цьогоріч проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI), Вінниця є лідером серед українських міст з облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок та зі збереження екології і навколишнього середовища.

Озеленення міста та екологічно чисте середовище – це один із пріоритетів, прописаних в Стратегії розвитку «Вінниця 3.0». Тому місто запроваджує передові практики перетворення міського простору у зелене місто.

Фото з відкритих джерел і Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-