У Мукачівському замку Паланок відкрили смарт-музей

У Мукачівському замку Паланок відкрили смарт-музей

Фото
Укрінформ
У Мукачівському замку Паланок створили смарт-музей, який затримає туристів у фортеці на 3-4 години.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Ужгородському прес-клубі.

«Головна ідея - показати історію замку в інтерактивному цікавому форматі, через цифрові елементи експозиції, де представлені головні події та постаті історії замку». У новій експозиції - 3D моделі замку, оцифровані експонати, кілька видів ігор для дітей. Зокрема, дерев’яна гармата, з якої можна безпечно стріляти, стіни, на яких можна малювати, «будматеріали» для арок, які можна зводити власноруч», - каже директор Мукачівського історичного музею Михайло Белеканич.

Експозиційна зала смарт-музею складається з п'яти кімнат. Це інтерактивний простір про історію замку, тут показано фортецю у різні історичні часи.

Також у середньому дворі замку облаштували приміщення-фотозону «Замкова сторожа» — з історичними костюмами, зброєю, військовими обладунками.

«Ця зала розрахована на невеликі групи. Відвідувачі зможуть брати всі предмети в руки, вивчати, і справді доторкнутися та відчути історію, Відтворив зброю різних століть коваль реконструктор Роман Гайделбахер» - розповів провідний експерт-історик проєкту Олександр Шершун.

Як повідомляється, за задумом організаторів, заходи зі створення експозиції «Хроніки замку Паланок» мають підвищити атрактивність національної історичної пам’ятки – замку «Паланок» для відвідувачів за рахунок впровадження смарт-рішень у експозиційній та промоційній діяльності. Якщо зараз у середньому турист проводить у замку до 2 годин, то за рахунок новацій, тривалість його перебування може збільшитися до 3-4 год.

Як повідомляється, проєкт створено у співпраці проєктів «Смарт Музей – сучасні форми представлення культурної спадщини» за фінансової підтримки ЄС та «Хроніки замку Паланок» за підтримки Українського культурного фонду.

Фото: Ужгородський пресклуб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-