На Закарпатті 16 переможців конкурсу стартапів отримають  кошти на розвиток власної справи

На Закарпатті 16 переможців конкурсу стартапів отримають кошти на розвиток власної справи

Укрінформ
На Закарпатті відібрали 16 переможців конкурсу стартапів. Вони отримають 90 тисяч гривень на розвиток власної справи.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила менеджерка конкурсу стартапів АРР «Закарпаття» Катерина Натуркач.

За її словами, на конкурс цьогоріч було подано 62 заявки. Традиційно заявки  ділили за трьома напрямки — гірські території, ветерани АТО/ООС та загальний напрямок.

«Були дуже цікаві проєкти.  Наприклад, у напрямку «Гірські території»  на конкурс із ідеєю випікання торту «Добошка»,  за рецептом знаменитого місцевого кондитера Шнайдера, подалася його  онука із гірського села на Перечинщині. Вона  випікає торт за старовинним рецептом та технологіями. В іншому напрямку відзначили заявку одного із ветеранів, який тренує дітей у власноруч обладнаному підвальному приміщенні. За отримані кошти він зможе краще обладнати спортивну залу», - розповіла Катерина Натуркач.

Вона зазначила, що  в загальному напрямку заявок підтримали сім проєктів. Серед них проєкт «Крізь гори» - це ідея розвитку Боржавської вузькоколійки, в рамках якої ентузіасти проклали маршрути та хочуть катати туристів на дрезині.

Читайте також: Грант на варення: як «смачний» бізнес став на ноги

Загальний бюджет конкурсу стартапів АРР «Закарпаття» складав понад 1, 3 млн грн. Кожен переможець отримає в середньому 90 тисяч на розвиток своєї справи. Організатори будуть спостерігати за реалізацією їх бізнес-проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-