У Харкові проведуть тренінг для громадянських журналістів

У Харкові проведуть тренінг для громадянських журналістів

Укрінформ
Навчання триватиме протягом двох днів й охопить мінімальний базовий курс для громадянського журналіста, який хоче опанувати основи журналістської професії або посилити свої знання та навички.

Про це повідомляє сайт «Доступ до правди», передає Укрінформ.

2 - 3 грудня у Харкові ГО «Платформа прав людини» проведе дводенний тренінг для громадянських  журналістів. Його тренерами та спікерами  стануть відомі українські юристи та журналісти.

Під час занять спікери розкажуть про журналістські стандарти, як боротися  з хейт-спічем та

добувати публічну інформацію і відстоювати право на неї, а також про сторітелінг  та законні підстави для фото й відеозйомки у публічному просторі.

Найактивніші учасники навчань зможуть отримати менторську підтримку своїх журналістських розслідувань та проєктів.

Зазначається, що навчально-тренінгова програма втілюється в рамках проєкту «Посилення громадянської журналістики в Україні», що став можливим за підтримки Фонду демократії ООН.

Сайт «Доступ до Правди» працює як уніфікована платформа для надсилання електронних запитів розпорядникам інформації відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації». Тому будь-хто може дізнаватись правду, а не тільки журналісти.

Читайте також: Навчатися і працювати: 10 питань про дуальну освіту

Громадянська журналістика – діяльність громадян, які беруть активну участь у процесі збирання, аналізу та поширення  інформації, не маючи при цьому професійної журналістської освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-