Екосистему міського озера відновлюють у Тернополі

Екосистему міського озера відновлюють у Тернополі

Фото
Укрінформ
У Тернополі комунальники випустили у міську водойму понад 150 тисяч мальків коропа задля поліпшення екологічної системи озера. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міськради Олег Соколовський.

«Цього року за допомогою спеціальних водоростей хлорели та сценедесмусу, які очищують воду від шкідливих елементів, ми домоглися вражаючого ефекту – водойма не «цвіла», вода стала чистішою, зник неприємний запах. Тепер випустили в озеро майже 1 200 кг однорічного стограмового коропа», - сказав Соколовський.

За його словами, процесу зарибнення озера посприяли науковці з Львівської дослідної станції Інституту рибного господарства, які виготовили документи для науково-біологічного обґрунтування вселення водних біоресурсів у Тернопільське водосховище площею понад 300 га.

Експерти підтвердили відсутність у малька небезпечних захворювань. У Тернополі це вже друге масштабне зариблення озера.

Згідно з рекомендаціями Львівської дослідної станції Інституту рибного господарства, оголошено тендер на зариблення водойми у Тернополі мальком сома європейського.

Як повідомляло агентство, у Тернополі екологи та комунальники розробили програму для комплексної очистки та зариблення озера, яка розрахована на кілька років.

Зокрема, збудовано новий дощовий колектор з системою механічного очищення, відновлено роботу аераційних фонтанів, які наповнюють воду додатковим киснем, проведено механічну очистку та поглиблення дна озера. Також тут використали спеціальні водорості хлорели та сценедесмусу, які очищують воду від шкідливих елементів.

Читайте також: На Буковині у лісовому озері вирощують екологічно чисту рибу

Тернопільський став або озеро – штучна водойма площею у 300 га, створена в нинішньому обласному центрі на місці боліт на річці Серет. Повний об'єм водойми – майже 13 млн куб м. Озеру приблизно стільки ж років, як і місту Тернополю – понад 480 років.

Фото з відкритих джерел і Тернопільська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-