У вінницькому зоопарку тваринам для профілактики вірусних інфекцій даватимуть чай із шипшини

У вінницькому зоопарку тваринам для профілактики вірусних інфекцій даватимуть чай із шипшини

Укрінформ
У Вінниці мешканців Подільського зоопарку увесь холодний період поїтимуть чаєм із шипшини, щоб не захворіли на вірусні інфекції.

Про це у Фейсбуці повідомляє Подільський зоопарк, передає Укрінформ.

«Подільський зоопарк діє на випередження. Саме тому, ми подбали про забезпечення вітамінами мешканців зоопарку до приходу справжніх холодів. У зв’язку із різким погіршенням епідеміологічної ситуації колектив ВОКСЛП «Віноблагроліс» спільно з колективом Подільського зоопарку заготовив 200 кілограмів плодів шипшини. Настій з цих ягід будемо додавати до раціону тварин з метою профілактики сезонних вірусних захворювань, в тому числі, спричинених грипом та коронавірусом», - йдеться у повідомленні.

Як розповів кореспондентові Укрінформу директор Подільського зоопарку Євген Ткачик, такий спосіб підвищення у тварин імунітету в зоопарку застосовують уперше.

 «Наразі на ринку препаратів для тварин дуже багато підробок, а підвищувати імунітет тварин у холодний період року необхідно. Захворіти на респіраторні захворювання можуть усі тварини, особливо вихідці з теплих широт. Тож вітамінні чаї питимуть усі, окрім стерв'ятників. Вони не п'ють води, їм вистачає спожитої крові», - пояснив Ткачик.

Читайте також: Тварини поряд: як ужитися з ними в міських «джунглях»

Він додав, що чаї з шипшини для мешканців зоопарку готуватимуть щодня. Окрім покращення імунітету, такий чай справляє жовчогінну функцію і впливає на травлення тварин. Напій їм даватимуть тричі на тиждень.

Плоди шипшини заготовили для зоопарку у лісах Вінницької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-