У львівському Охматдиті спільно з польськими професорами провели унікальні ЛОР-операції

У львівському Охматдиті спільно з польськими професорами провели унікальні ЛОР-операції

Укрінформ
У Львівській обласній дитячий лікарні «Охматдит» спільно з польськими професорами провели дві унікальні для України ЛОР-операції: ендоскопічно видалили рубець на гортані у дівчинки та без розрізів зробили мірингопластику барабанної перетинки хлопчику.

Тепер діти можуть повернутися до повноцінного життя, зазначила у Фейсбуці пресслужба лікарні, передає Укрінформ.

«Ми не афішували приїзду з Польщі професорського десанту з топ-5 ЛОР-клінік світового масштабу, а просто взяли і зробили. Напередодні організували дітей зі складними випадками і разом зі світилами пішли в операційну, щоб допомогти дітям за останнім словом медичної науки. Пацієнтка 1 - великий рубець гортані - перша в Україні ендоскопічна операція за унікальною методикою і уже через 2 години після неї дівчинка танцювала! Пацієнт 2 - хлопчик, 7 рочків, дефект барабанної перетинки після попередніх втручань - ендоскопічна мірингопластика вперше в Західній Україні, тепер дитина зможе плавати», - зазначається у повідомленні.

Лікарі розповідають, що у 12-річної дівчинки з Києва був стеноз гортані на 70%. Дитина задихалася, їй було важко танцювати і робити прості речі. Дівчинка перенесла вже 4 операції для видалення рубців і папілом. Чергове втручання з розсічення рубця дало б полегшення лише на тиждень. Тому хірурги усунули великий рубець гортані ендоскопічним способом (без розрізів) і встановили тимчасову розпірку, щоб гортань більше не звужувалася.

«У дівчинки все буде добре, вона чудово відновлюється і забуде про проблеми з диханням і часті операції», - додають в лікарні.

У хлопчика були проблеми з вушком, знижений слух. Лікарі заборонили йому плавати, щоб уникати потрапляння води у вуха, адже він часто хворів гнійними отитами, барабанна перетинка була перфорована. Щоб допомогти дитині, ЛОР-хірурги виконали ендоскопічну мірингопластику (знову-таки без жодних розрізів).

«Процес загоєння тривалий, але у дитини є надія забути про проблему з вушком», - наголошують фахівці.

Читайте також: Лікування all inclusive: як Туреччина зробила медицину своїм туристичним брендом

Львівським хірургам допомагали та навчали під час операцій професори з Польщі, а саме - Ярослав Шидловський, Юзеф Мєжвінський та Войцєх Домка.

Фото з відкритих джерел і https://www.facebook.com/OHMATDYTLVIV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-