На Вінниччині  узимку підгодовуватимуть червонокнижних зубрів

На Вінниччині узимку підгодовуватимуть червонокнижних зубрів

Укрінформ
Червонокнижних зубрів підгодовуватимуть коштом обласного бюджету, щоб зберегти ареал популяції зубра та уникнути наслідків їхніх самостійних пошуків їжі.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької обласної ради В'ячеслав Соколовий, передає Укрінформ.

«З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спрямовано 300 тис. грн на створення кормової бази для цих червонокнижних тварин», - написав Соколовий.

За його словами, кошти на підгодівлю зубрів виділено у зв'язку з тим, що взимку в пошуках їжі стадо може заподіяти чималих збитків. Позаяк тварини обгризають кору з дерев, з’їдають молоді саджанці, а також витоптують посіви на городах та полях.

Щоб зберегти ареал популяції зубра та уникнути наслідків їхніх самостійних пошуків їжі, потрібно облаштувати спеціальні годівниці з сіном, сіллю, кормовими буряками. І, відповідно, заготувати все необхідне для підгодівлі.

Читайте також: На Закарпатті встановили бет-бокси для кажанів

На Вінниччині популяція зубрів - найчисельніша в Україні, вона налічує 101 особину біловезько-кавказької генетичної лінії. Ці тварини мешкають у лісових угіддях ДП «Хмільницький лісгосп» на території Хмільницького району.

Фото: В'ячеслав Соколовий, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-