Екоактивісти Чернігова вивозитимуть пластик зі шкіл

Екоактивісти Чернігова вивозитимуть пластик зі шкіл

Фото
Укрінформ
У межах екологічного проєкту «Plastic Fantastic», що реалізується ГО «Еко-місто»,  активісти вивозитимуть сміття електровелосипедом, щоб зменшити вуглецевий слід.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник громадської організації Сергій Безбородько.

«Електровелосипедом ми вже розвозили по школах контейнери для пластикових відходів. Коли вони наповняться, вивозити пластик на переробку теж будемо ним. Своєю роботою хочемо показувати приклад, як можна перевозити вантажі без використання двигунів внутрішнього згорання та вуглецевого сліду, а також популяризувати електротранспорт», - пояснив екоактивіст.

За його словами, такого роду вантажний електровелосипед - єдиний у Чернігові. Його виготовили за спецзамовленням «Еко-міста» на базі Національного університету «Чернігівська політехніка», де реалізується стартап із виробництва електротранспорту.

Триколісний велосипед має механічний привід і електродвигун. Вантажна платформа може витримувати до 500 кг ваги.  Він оснащений потужним акумулятором, а на одному заряді спроможний проїхати понад 60 км. Максимальна швидкість може сягати до 50 км/год. Як показала практика, для електричного велосипеда це забагато. Тому зараз його модернізовують задля обмеження швидкості до 35 км/год і безпечного пересування вулицями міста.

Сергій Безбородько додав, що проєкт «Plastic Fantastic» реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Program. Електровелосипед виготовили за рахунок отриманого гранту.

Встановлення контейнерів для збору пластику в школах Чернігова розпочалося у вересні цього  року. Одночасно активісти відкрили майстерню з його переробки.

Читайте також: У Хмельницькому відкрили центр, де навчатимуть поводженню з відходами

Як повідомляло агентство, минулого літа ГО «Еко-місто» відкрила в Чернігові першу станцію сортування відходів, де приймає понад 20 видів вторинної сировини.  Цьогоріч її місцезнаходження змінилося, проте робота триває.

Фото: Наталія Потапчук і ГО «Еко-місто»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-