Європейський тиждень сталої енергії стартував у Тернополі

Європейський тиждень сталої енергії стартував у Тернополі

Укрінформ
Під час Європейського тижня сталої енергії пройде низка заходів, спрямованих на підвищення у мешканців міста культури енергозбереження, свідомого ресурсоспоживання.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив міський голова Сергій Надал.

«Європейський тиждень сталої енергії - гарна нагода в черговий раз об’єднати зусилля громади у прагненні зробити наше місто більш енергоефективним. Скажу, що у нас досить успішно триває реалізація Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду. Так, у місті вже кілька років діє програма співфінансування робіт з термомодернізації. За її умовами, 70% сплачує місто, а решту – мешканці будинку», - сказав Надал.

За його словами, низка тернопільських ОСББ отримала 60 млн грн на утеплення в рамках програми «Енергодім» від Фонду енергоефективності.

Надал повідомив, що під час проведення Європейського тижня сталої енергії в громаді пройде низка заходів, спрямованих на підвищення у мешканців міста культури енергозбереження, свідомого ресурсоспоживання. У програмі - освітні заходи для дорослої аудиторії, виставки енергоефективного обладнання, майстер-класи тощо та просвітницько-розважальні заходи для дітей, аби змалку привчити їх правильно поводитися із енергоресурсами.

Як повідомляло агентство, Європейський тиждень сталої енергії проводиться в містах Європи, які підписали відповідну угоду мерів та зобов’язалися за кілька років скоротити на 20% споживання невідновних енергоресурсів та викиди в атмосферу вуглекислого газу, а також довести частку використання поновлювальних джерел енергії до 20%.

Читайте також: В Японії розробили систему постачання електроенергії, яка скорочує емісію вуглекислого газу

Раніше повідомлялось, що Тернопіль і ще близько 80 українських міст - підписанти згаданої угоди. Така добровільна ініціатива у сфері сталого енергетичного розвитку міст та регіонів започаткована Європейським Союзом і спрямована на вирішення найболючіших енергетичних проблем громад Європи та кліматичних проблем людства.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-