У Чернігові презентували збірку творів учнів літературної школи «Кошлатий Борушко»

У Чернігові презентували збірку творів учнів літературної школи «Кошлатий Борушко»

Фото
Укрінформ
До книги увійшли понад 30 оповідань юних авторів із Чернігова та інших міст України, які навчались у школі в режимі онлайн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила піар-менеджер проєкту, співробітниця бібліотеки Олена Терещенко.

«Результатом спільної творчої роботи всієї команди стала збірка «Смаколики для Борушка». До неї увійшли понад 30 творів юних авторів із Чернігова, а також інших міст України, які долучились до роботи школи «Кошлатий Борушко» онлайн», - розповіла Терещенко.

Презентували збірку творів випускників першої в місті дитячої літературної школи «Кошлатий Борушко» в бібліотеці ім. М. Коцюбинського.

За словами директорки Чернігівської міської бібліотечної системи, кандидата філологічних наук Людмили Зіневич, книга «Смаколики для Борушка» унікальна тим, що написана й проілюстрована дітьми для дітей, а її твори присвячені виключно Чернігову - його минулому, сьогоденню та майбутньому.

Під час презентації збірки випускників літшколи урочисто посвятили в письменники за участі справжнього коника-Борушка та вручили їм авторські примірники. Після того вони, як дорослі автори, дали пресконференцію.

Як додали організатори школи, «Смаколки від Борушка» передадуть до міських бібліотек та книгозбірень тих шкіл, де навчаються юні автори.

Як повідомляв Укрінформ, школа «Кошлатий Борушко» працювала в Чернігові влітку цього року. У червні діти віком 8-15 років опановували секрети літературної майстерності, а в липні та серпні писали твори під керівництвом викладачів-письменників у режимі індивідуальних творчих консультацій.

Проєкт був реалізований завдяки грантовій підтримці Українського культурного фонду та внескам десятків доброчинців. Для слухачів навчання у школі було безплатним.

Борушко Кошлатий, який дав назву школі та був її символом - це чарівний коник, персонаж чернігівської билини XII ст., прототип відомого Горбоконика, який допомагає своєму господарю виконувати нездійсненні завдання. За задумом, для юних літераторів його образ мав стати своєрідним Пегасом, який винесе їх на вершини письменницької слави. Сувенірного «Борушка» для школи за принципом ляльки-мотанки виготовила чернігівська майстриня Олександра Дідович.

Читайте також: 8 книжок, які варто прочитати вже сьогодні

Ідея відкриття «Кошлатого Борушка» стала логічним продовженням проєкту «Літературна школа «Цвіт папороті» для дорослих, що за підтримки УКФ був реалізований у Чернігові влітку 2019 року. Серед учнів тієї школи було чимало молоді, наймолодшому слухачу виповнилось 13 років.

Фото: Чернігівська бібліотека ім. М. Коцюбинського та Людмила Зіневич, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-