У карпатські річки випустили понад 25 тисяч мальків червонокнижного лосося

У карпатські річки випустили понад 25 тисяч мальків червонокнижного лосося

Укрінформ
У карпатські річки Прут, Черемош та Тиса випустили понад 25 тисяч мальків дунайського лосося, який занесений до Червоної Книги України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства у Фейсбуці.

«Відбулося зариблення гірських річок Чернівецької, Закарпатської та Івано-Франківської областей. Так, загалом у річки Прут, Черемош, Тиса та їх притоки Держрибагентством випущено 25 282 екз. цьогорічок лосося дунайського загальною вагою близько 199 кг», - повідомляє Держагентство.

Як зазначається, у межах Чернівецької області випустили 13 882 мальків лосося дунайського, Закарпатської – 10 000 мальків , Івано-Франківської – 1 400.

«У межах Закарпатської області зариблення водойм мальком лосося дунайського за державні кошти відбувалося вперше», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Українське золото»: як на Київщині вирощують креветку

Лосось дунайський, або головатиця — вид ряду лосось родини лососевих. Найцінніша риба річок басейну Дунаю, що витікають із Карпат. Це — одна з найбільших риб гірських річок, довжина якої досягає понад 180 см, маса — 60 кг. У 1994 роцізанесений до Червоної Книги України, списків Бернської конвенції і МСОП та Європейського червоного списку.

Фото: https://www.facebook.com/Chernivtsifisherypatrol

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-