У Вінниці міських службовців вчать рятувати людей за допомогою автоматичних дефібриляторів

У Вінниці міських службовців вчать рятувати людей за допомогою автоматичних дефібриляторів

Укрінформ
У Вінниці співробітників «Прозорих офісів» та «Муніципальної варти» вчать надавати домедичну допомогу за допомогою автоматичних зовнішніх дефібриляторів (АЗД).

Про це йдеться у повідомленні Фонду громади «Подільська громада», яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«У рамках проєкту «АЗД рятує життя» у Вінниці тривають навчання з надання домедичної допомоги. Першими їх пройшли співробітники «Прозорого офісу» та «Муніципальної варти». Під час навчання вони опанували навички з оцінки стану постраждалої особи, навчилися, як діяти при масивних кровотечах, зупинці серця, як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію, тобто, робити непрямий масаж серця, штучне дихання, а також користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незабаром у Вінниці встановлять шість таких приладів.  На залізничному та двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у трьох «Прозорих офісах». Саме тому співробітники цих організацій мають першими пройти навчання.

Наразі навчання з надання домедичної допомоги та використання АЗД у громадських місцях пройшли вже три групи співробітників «Муніципальної варти» та «Прозорих офісів». Незабаром такі тренінги проведуть і для відкритої групи, у яку могли ввійти усі охочі за попередньою реєстрацією. Навчання для них відбудеться 30 вересня.

Усі тренінги в межах проєкту відбуваються з використанням навчальних дефібриляторів та застосуванням предметів першої допомоги. Учасники відпрацьовують навички серцево-легеневої реанімації на спеціалізованих манекенах з електронним контролем якості дій. Він дозволяє визначати правильність виконання штучного дихання та натискання на грудну клітку.

Після завершення навчання отримують сертифікати з унікальним кодом.

Загалом  у межах проєкту відбудуться 12 тренінгових навчань з користування автоматичними зовнішніми дефібриляторами та надання першої домедичної допомоги для майже 200 осіб.

Проводять тренінги кваліфіковані за міжнародними стандартами інструктори з громадської організації «Агенція екстреної медичної допомоги».

Проєкт «АЗД рятує життя» реалізується Фондом громади «Подільська громада» спільно з Громадською організацією «Агенція екстреної медичної допомоги» у партнерстві з Вінницькою міською радою і Вінницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: У Чернівцях пацієнти можуть безкоштовно взяти додому кисневі концентратори із лікарень та поліклінік

Актуальність проєкту  зумовлена однією з найпоширеніших причин передчасної смерті – смертність від неінфекційних причин (серцево-судинні захворювання, смерть від нещасних випадків). Він фінансується Фондом Ч.С. Мотта в рамках Програми Місцевих рішень глобальних викликів, яку проводить Академія розвитку філантропії в Польщі.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-