На Хмельниччині у школах встановили бокси з обміну пластику

На Хмельниччині у школах встановили бокси з обміну пластику

Фото
Укрінформ
У трьох школах Волочиської громади стартував пілотний екологічний проєкт «Япомога», який дозволить, утилізуючи пластикові пляшки в боксах, спрямувати виручені кошти на допомогу центру реабілітації дітей або на інші потреби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька обласна рада.

«Перші «Япомогабокси» встановлено поки у трьох міських школах – навчально-виховному комплексі, загальноосвітніх школах № 1 та №5. Ці інноваційні автомати перетворюють відходи на благодійність», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що викидаючи пластикову пляшку, люди самі зможуть вирішити, куди відправити віртуальні накопичені кошти. У Волочиську їх можна буде переказати на допомогу місцевому центру соціальної реабілітації дітей або на будівництво притулку для тварин.

У школах, де реалізується проєкт, сформували екологічні патрулі, які слідкуватимуть за сортуванням сміття.

Як зазначила голова обласної ради Віолета Лабазюк, такі бокси упродовж навчального року встановлять у всіх школах Волочиської громади, а з часом проєкт охопить всю Хмельниччину.

Читайте також: На Хмельниччині побудують комплекс з переробки відходів

Минулого року «Япомогабокси» встановили у восьми школах Києва. За цей час там утилізували понад 10 тонн пластику, зібрали кошти для допомоги літнім людям та на корм для більш як 1000 тварин.

Фото з відкритих джерел і https://km-oblrada.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-