На Хмельниччині побудують комплекс з переробки відходів

На Хмельниччині побудують комплекс з переробки відходів

Укрінформ
У місті Старокостянтинів на Хмельниччині побудують комплекс із переробки твердих побутових відходів із елементами дегазації та рекультивації існуючого полігону.

Про це йдеться у рішенні Хмельницької обласної ради «Про хід виконання у 2020 році програми поводження з відходами у Хмельницькій області на 2018 – 2022 роки», передає кореспондент Укрінформу.

«У м. Старокостянтинів завершується розроблення проєктної документації Харківським товариством з обмеженою відповідальністю «Діпрокомунбуд» на будівництво та реконструкцію комплексу з переробки твердих побутових відходів з елементами дегазації та рекультивації існуючого полігону видалення відходів. Площа існуючого полігону твердих побутових відходів – 4,61 гектара», - зазначається у рішенні.

Проєкт реконструкції передбачає встановлення вагового комплексу та дезбар’єру, облаштування технологічних карт, системи вилучення і знешкодження біогазу та фільтрату, захист ґрунтових вод, мережу спостережних свердловин, необхідну кількість водовідвідних канав.

Читайте також: Львівський досвід: як робити гроші з непотребу

Наразі у Старокостянтинові встановили 600 м периметрової огорожі заввишки 5 м, виконують земляні роботи з улаштування двох технологічних карт для забезпечення прийому відходів.

Крім цього, на полігоні працює газова пушка для відлякування птахів, облаштована пожежна водойма на 5 тис. куб. м, змонтований модульний металевий гараж для зберігання техніки.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-