На Житомирщині проходить гастрофестиваль «Поліська пані Картопелька»

На Житомирщині проходить гастрофестиваль «Поліська пані Картопелька»

Фото
Укрінформ
У місті Овруч на Житомирщині гастрономічний фестиваль «Поліська пані Картопелька розпочався із відкриття паркової скульптури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Поліссі картоплю називають другим хлібом. В Овруцькому районі всі висаджують картоплю, яка є нашою традиційною культурою. У нас не готують жодної страви, де б складовою не була картопля. Після збору картоплі ми проводимо фестиваль «Поліська пані Картопелька». Цього року він поєднаний із днем народження нашого міста. З цієї нагоди ми відкриваємо паркову скульптуру «Поліська пані Картопелька», - зазначив голова Овруцької громади Іван Коруд.

Бетонну скульптуру встановили у центральному парку Овруча. Її автор – викладач Овруцької художньої школи Юрій Кравчук.

На Житомирщині проходить гастофестиваль "Поліська пані Картопелька" / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

За словами Кравчука, Поліська пані Картопелька є уособленням жінки. Картоплина тримає руки в боки, одягнута в хустку, намисто і фартух.

Читайте також: Фестиваль «Поліська пані Картопелька» відбудеться на Житомирщині

У межах фестивалю запланований конкурс «Картопляні смаколики», картопляний карнавал з костюмами і театралізованим дійством на тематику картоплі, який завершиться масовим виконанням народного танцю «Картопля».

Окрім того, учасники заходу зможуть долучитися до конкурсів на найдовшу картопляну лушпайку, справність збирання картоплі і приготування страв у горщику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-